drumetie masina

Călătoriile cu mașina către destinația de vacanță sunt experiențe în sine care merită trăite la maximum. Cu un playlist pe măsură și câteva jocuri care să mențină atmosfera amuzantă și energia ridicată, chiar și o călătorie lungă se poate transforma într-o amintire plăcută.
Totuși, înainte de a pleca la un drum de câteva ore, pe lângă traseul pe care îl vei avea de parcurs, acte, bagaje și câteva gustări, va trebui să te preocupi și de câteva verificări pe care să le faci la mașină pentru ca totul să decurgă perfect.

Iată ce te sfătuim să treci în revistă.

Anvelopele

De starea anvelopelor tale poate depinde întreaga experiență la volan, mai ales dacă ne gândim la faptul că acestea reprezintă singurul contact pe care îl vei avea cu partea carosabilă. Cauciucurile îți vor oferi stabilitate, precizie la frânare, dar și o direcție bună de drum, de aceea e foarte important să le verifici constant, mai cu seamă dacă știi că urmează să parcurgi un traseu mai lung.
Anvelopele ar trebui să aibă un nivel scăzut de uzură. Verifică-le banda de rulare și asigură-te că aceasta nu este într-o stare avansată de degradare. Totodată, nu părăsi orașul fără să refaci presiunea în roți, dacă este cazul. Această măsură te va ajuta nu doar să economisești combustibil, ci și să eviți o uzură prematură a pneurilor și să ai o stabilitate mai mare pe carosabil.
Bineînțeles, nu uita de roata de rezervă, care trebuie să fie într-o stare impecabilă, gata să te scoată dintr-o posibilă încurcătură.

Uleiul

Motorul mașinii tale poate da un randament ridicat mulțumită uleiului care îi lubrifiază constant componentele și îl ajută să îți ofere o eficiența dorită. Așadar, importanța unui nivel optim de ulei de motor este de neignorat. Parchează mașina pe o suprafață plană și folosește tija de nivel pentru a controla cantitatea de ulei din motor, iar dacă este cazul, completeaz-o. Ideal ar fi să păstrezi în mașină un recipient cu această substanță, pentru a putea reface nivelul uleiului pe durata călătoriei, dacă situația o impune.

Antigelul

Antigelul mai este cunoscut și sub denumirea de lichid de răcire. Așa cum îi spune și numele, scopul acestuia este acela de a menține motorul la o temperatură constantă și nu foarte ridicată. Lichidul de răcire poate fi completat, dacă este cazul, în urma unei verificări identice cu cea explicată mai sus, în situația uleiului de motor. La fel, dacă ai posibilitatea, ține aproape pe toată durata călătoriei un recipient cu antigel, dacă se va ivi ocazia de a-l suplimenta.

Kitul de siguranță

Chiar dacă prezența lui în mașină este obligatorie pe toată durata deplasărilor, indiferent de distanța parcursă, mulți șoferi ignoră această regulă. Pentru a nu te număra printre ei, deschide portbagajul și caută triunghiurile reflectorizante, vesta galbenă, stingătorul și trusa de prim ajutor. Ai grijă ca cele două din urmă să nu fie expirate, pentru a te putea folosi de ele la nevoie.

Știm, nimeni nu vrea să pună răul în față și nu vrea să se gândească la o eventuală coliziune în care ar putea fi implicați, dar e important să știi ce faci în caz de accident auto. În primul rând, asigură-te că toți cei din mașinile implicate sunt în regulă. Dacă nu există victime, poți încheia un acord amiabil cu șoferul cu care te-ai lovit. Iar în situația în care nu tu ești vinovat pentru producerea accidentului, ai dreptul să ceri o masina la schimb, până când autoturismul tău iese din service, pe cheltuiala RCA-ului șoferului care a provocat incidentul rutier.

Află mai multe despre procedura care se impune pentru a obține o mașină de înlocuit în cazul unui eveniment neplăcut. Iar dacă lista noastră cu lucrurile pe care trebuie să le verificăm la mașină înainte de un drum lung te-au ajutat să te organizezi mai bine, distribuie acest material și prietenilor tăi!

Categories: Consultanta

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSuna acum