predare leasing

Contractul de leasing este una dintre cele mai des întâlnite modalități folosite de persoanele juridice pentru a avea mașini noi și fiabile care să le ajute în desfășurarea activității. Uneori, există situații în care, înainte de a termina contractul, autoturismele trebuie schimbate, pentru că nu se mai potrivesc cu scopul inițial și nu pot fi realocate în cadrul companiei.

Cu siguranță ai auzit și tu de predare leasing. Astăzi, acesta va fi subiectul nostru de discuție și îți vom spune toate informațiile utile pe care trebuie să le cunoști, dacă vrei să apelezi la această metodă pentru a avea un nou autoturism.

Așa cum te-am obișnuit până acum, Mașini Înlocuire Daună nu îți oferă doar servicul de masina la schimb, ci și o mulțime de informații prețioase, precum impozitul auto în 2021 sau ce este RCA, care te vor ajuta și îți va ușura viața de șofer.

Ce este leasingul auto?

leasing

Pentru a înțelege ce presupune preluare leasing auto este important să începem cu informațiile de bază, precum ce este un leasing auto. Practic, leasingul poate fi comparat cu închirierea, ca atunci când semnezi un contract cu o companie de leasing sau un dealer auto să conduci mașina respectivă pe o perioadă de timp determinată, care poate să fie de 12, 24 sau 36 de luni. Periaoda o stabilești de regulă de comun acord și poate fi mai lungă sau mai scurtă. În această perioadă ești obligat să conduci mașina doar un anumit număr de kilometri, de regulă între 20.000 și 25.000. Acest lucru se întâmplă deoarece trebuie asigurată o depreciere controlată, iar în acest timp tu plătești rate lunare pentru a acoperi costul acesteia. De obicei, costul deprecierii este stabilit prin valoarea financiară medie previzionată pentru finalul contractului de leasing și împărțirea procentajului pierdut în rate lunare.

Ca să înțelegi mai bine cum stau lucrurile, hai să vorbim pe un exemplu concret. Să spunem că o mașină nouă constă 30.000 de euro și se estimează că peste 3 ani valoarea sa va fi de numai 60% din cea inițială. Acest lucru înseamnă că se va deprecia cu 40% din valoare, adică, financiar vorbind înseamnă 12.000 de euro. Așadar, contractul de leasing va prevedea că trebuie să rambursezi costul deprecierii mașinii în acești trei ani de utilizare, împreună cu taxe și comisioane adiționale, împărțite sub forma de rate lunare.

În privința numărului de kilometri parcurși, există două opțiuni:

  • Poți mării aceste limite, însă rata lunare va fi mai mare, deoarece se bazează pe depreciere, iar un kilometraj mai mare pe an înseamnă o depreciere și mai mare.
  • Renunți la stres și conduci atât cât îți dorești, numai că la final va trebui să plătești o penalizare pentru fiecare kilometru parcurs în plus.

La finalul contractului de leasing mașina poate avea numai un grad de uzură ” normal”, iar descrierea lui va fi anexată în contract. Tot ce depășește acest grad de uzură va fi taxat.

Ce este preluarea de leasing?

predare leasing

Acum că am stabilit ce este leasingul putem merge mai departe și putem vorbii despre subiectul care ne interesează pe noi, adică preluare leasing.

Preluarea de leasing este un transfer, mai mult cu caracter birocratic, prin care plătești ratele pentru altcineva, pe durata rămasă din contract și folosești mașina în tot acest timp.

Practic, un utilizator care dorește ca obligațiile sale să înceteze înainte de termen, poate apela la un transfer de leasing, prin care un alt utilizator va prelua drepturile și obligațiile sale din contractul cu finanțatorul.

Un astfel de contract se face prin intermediul unei novații, adică un act juridic civil în baza căruia o creanță sau obligație veche se stinge și în locul ei apare alta nouă. Contractul este sub formă tipărită și se încheie între societatea de leasing, utilizatorul inițial denumit cedent și utilizatorul care preia leasingul denumit cesionar.

De ce apelează oamenii la preluarea leasingului auto?

Preluarea leasingului auto are la bază câteva motive foarte bine întemeiate. Cele mai comune dintre ele sunt fie ca deținătorul actual al mașinii nu își mai permite să plătească ratele lunare, fie că pur și simplu își dorește o mașină nouă și are nevoie de o soluție rapidă pentru a renunța la contract. Sunt situații în care acestuia fie nu-i mai place mașina, fie mașina devine lipsită de aspectul practic. Spre exemplu, familia se mărește cu un membru, iar mașina devine prea mică.

Condițiile necesare pentru preluarea lesinului

predare leasing

Dacă te afli în postura unui utilizator care dorește să cesioneze leasingul auto, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să găsești o persoană fizică sau juridică care să-și dorească să-l preia.

De asemenea, este foarte important ca această persoană să întrunească condițiile impuse de utilizator pentru a fi acceptat.. Mai mult decât atât, cesionarul va fi evaluat și din punct de vedere aș solvabilității, astfel că societatea de leasing să aibă siguranța că aceasta va putea suporta costul ratelor.

În ceea ce privește ratele deja plătite, acestea nu vor fi recuperate, dar le poți considera un preț al utilizării mașinii. Cu toate astea, o sumă de bani poate fi obținută în funcție de prețul novației, care poate fi negociat cu cesionarul. Suma ar trebuie să fie una echitabilă, luându-se în considerarea uzura mașinii, perioada de leasing rămasă și nivelul pieței.

În final, dacă toate condițiile sunt îndeplinite și se pun cu toții de acord, se semnează novația, iar acesta este momentul în care drepturile și obligațiile leasingului auto trec la noul utilizator, iar cele ale cedentului se sting.

Persoana care preia contractul are de îndeplinit câteva aspecte, care constau în:

  • Înțelegerea clauzelor contractului de leasing.
  • Verificare perioadei de garanție cu scopul de a vedea dacă aceasta este mai scurtă decât perioada de leasing.
  • Efectuarea unei inspecții tehnice și estetice a mașinii
  • Înțelegerea și acceptarea costurilor pe care le implică leasingul.

Totodată, societatea de leasing poate impune și alte condiții suplimentare.

Preluarea de leasing – avantaje și dezavantaje

auto de lux

La fel ca orice altă procedură și cea de preluare de leasing care avantaje și dezavantaje.

Avantaje preluare de leasing

Varietate – preluarea unui contract de leasing te poate ajută să găsești mai multe opțiuni din care poți alege. Dacă vrei să folosești mașina doar un an sau doi, poți găsi o mașină destul de recentă, adesea fără kilometri foarte mulți parcurși.

Preț convenabil – se știe deja că o mașină în leasing este mult mai ieftină, decât dacă cumperi una, deoarece plătești doar un procent din costul total. Mai mult decât atât, preluarea unui contract de leasing de la o altă persoană este o procedură și mai ieftină, pentru că în general leasingul a fost în mare parte achitat de deținătorul actual. Marea majoritate a transferurilor de leasing se fac după 22 de luni.

Facilități – de foarte multe ori cei care caută clienți pentru preluarea unui contract de leasing au nevoie urgentă să facă schimbarea și să scape de contract. Adesea, aceștia vor adăuga la preluarea de contract și o sumă cash de bani sau alte stimulente cu scopul de a atrage clienți interesați.

Dezavantaje preluare leasing

Lipsa proprietății – la început ți-am explicat că leasingul este un fel de incheiere a unei mașini. Ei bine, asta înseamnă că plățile pe care le faci lunar acoperă doar costul deprecierii.

Penalizările – pe lângă rata lunară, contractele de leasing prevăd și penalizări financiare dure pentru cei care depășesc limita maximă de kilometri, pentru cei care sunt implicați într-un accident grav sau pentru cei care nu pot menține o stare adecvată la interior ori o stare bună a cauciucurilor, transmisiei sau frânelor.

Numărul mai mic de kilometrii – leasingurile limitează numărul de kilometri pe care îi poți parcurge cu mașina. În momentul în care preiei contractul de leasing de la o persoană, în mod evident nu vei mai avea atât de mulți kilometri de parcurs cu ea.

Cam aceasta este povestea cu preluarea leasing. Înainte de a accepta o astfel de variantă trebuie să iei în calcul toate clauzele, avantajele și dezavantajele.

Dacă ți-am stârnit pofta de citit și aflat lucruri noi, atunci poate fi de interes pentru tine și acte necesare inmatriculare auto!

Drumuri bune!

Categories: Consultanta

31 Comments

e-commerce · martie 9, 2024 at 8:53 pm

Wow, fantastic weblog layout! How long have you been running a blog
for? you made running a blog look easy. The full look of
your site is wonderful, let alone the content material! You can see similar here sklep internetowy

sklep online · martie 13, 2024 at 12:28 am

Greetings! Very useful advice in this particular
article! It’s the little changes which will make the most important
changes. Many thanks for sharing! I saw similar here: Sklep online

sklep internetowy · martie 22, 2024 at 6:02 am

Greetings I am so delighted I found your website, I really
found you by mistake, while I was browsing on Aol for
something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and a all
round entertaining blog (I also love the theme/design), I
don’t have time to look over it all at the moment but
I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do
keep up the superb b. I saw similar here: Sklep online

sklep online · martie 22, 2024 at 9:03 am

If you want to get much from this piece of writing then you have to apply such strategies to your won webpage.

I saw similar here: Sklep internetowy

sklep internetowy · martie 24, 2024 at 4:05 pm

Hello! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
seeing very good results. If you know of any please share.
Thanks! You can read similar article here: Sklep

Analytical & Research Agency · martie 24, 2024 at 11:49 pm

It’s very interesting! If you need help, look here: ARA Agency

sklep online · martie 29, 2024 at 11:48 pm

Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some
targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
If you know of any please share. Thanks! You can read similar art here:
E-commerce

GSA Verified List · aprilie 3, 2024 at 7:00 pm

Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my
blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
good gains. If you know of any please share. Many thanks!
I saw similar text here: Hitman.agency

Backlink Building · aprilie 3, 2024 at 7:39 pm

Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

If you know of any please share. Kudos! I saw similar text here: List of Backlinks

Miquel · aprilie 4, 2024 at 2:53 pm

Howdy! Do you know if they make any plugins
to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my
website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
If you know of any please share. Thanks! You
can read similar art here: List of Backlinks

Scrapebox AA List · aprilie 6, 2024 at 6:55 am

Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site
to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
If you know of any please share. Cheers! I saw similar art here:
Scrapebox AA List

sklep online · aprilie 16, 2024 at 3:53 am

Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you ever
been blogging for? you made running a blog glance easy.
The total look of your web site is magnificent, as well as the content
material! You can see similar here dobry sklep

대출 · mai 9, 2024 at 7:48 pm

Informative Site… Hello guys here are some links that contains information that you may find useful yourselves. It’s Worth Checking out 급전

급전 · mai 10, 2024 at 5:54 pm

Your passion for this topic shines through in your writing.급전

급전 · mai 11, 2024 at 4:47 am

This is exactly what I needed to read today.대출

대출 · mai 11, 2024 at 1:01 pm

This article is a must-read for anyone interested in this topic.대출

급전 · mai 13, 2024 at 12:54 am

I’m impressed by your ability to explain complex concepts in a clear and concise manner.급전

sklep · mai 13, 2024 at 5:37 pm

It’s very interesting! If you need help, look here: link building

대출 · mai 14, 2024 at 1:37 pm

Your insights have broadened my understanding.급전

blogpulse · mai 15, 2024 at 4:57 pm

This was an enlightening post. I look forward to reading more from you.peakpulsesite

rendingnicheblog · mai 16, 2024 at 9:31 pm

This article was exactly what I was looking for. Excellent work!coinsslot

slotcoin · mai 18, 2024 at 5:10 am

Your writing style is engaging and informative. Keep it up!rendingnicheblog

website · mai 20, 2024 at 11:39 am

I love how you present information in such a clear and engaging way. This post was very informative and well-written. Thank you!peakpulsesite

mainaja · mai 20, 2024 at 8:23 pm

https://143.198.92.123/ | mainaja

here · mai 21, 2024 at 6:20 am

You have a real gift for writing. Your posts are always so engaging and full of valuable information. Keep up the great work!nexusnook

website · mai 24, 2024 at 3:57 pm

Your blog is a wealth of information. I always learn something new from your posts. This one was particularly enlightening. Great job!blogpulse

zone porn 879 · mai 26, 2024 at 2:39 pm

hi, thanks!: zone porn

zone porn 1987 · mai 26, 2024 at 11:08 pm

hi, thanks!: zone porn

zone porn 9479 · mai 27, 2024 at 5:53 am

hi, thanks!: zone porn

click · mai 28, 2024 at 12:11 am

I really appreciate the thoroughness of your research and the clarity of your writing. This was a very insightful post. Great job!slotcoin

here · mai 29, 2024 at 11:49 am

Your blog is a wealth of information. I always learn something new from your posts. This one was particularly enlightening. Great job!blogpulse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSuna acum