masina de schimb

Vești bune pentru șoferi! Astăzi, în cazul în care pățești vreun accident ai posibilitatea să primești o mașină de schimb cât timp mașina ta se află în service. Despre acest subiect vom vorbi și noi astăzi și îți vom spune care sunt pașii pe care trebuie să-i faci pentru a beneficia de un astfel de serviciu.
Nu sunt o surpriză pentru nimeni statisticile emise de Institutul Național de Statistică în ceea ce privește accidentele rutiere din România. România este una dintre țările care conduc topul numărului de accidente rutiere, numai anul trecut producându-se 30751 de astfel de accidente. Infrastructura drumurilor, neatenția șoferilor sau graba sunt doar câteva dintre motivele care stau la baza acestor lucruri care devin uneori tragice.

Atunci când ești șofer și te urci la volan îți asumi și riscul unui accident, chiar dacă nu tu ești cel care îl produce. De aceea este foarte important să ai toate actele valabile și mai ales asigurarea RCA. Tocmai ea îți oferă și acest beneficiu în caz de accident: masina de schimb pe RCA.

Cum a fost reglementată legea RCA?

asigurare RCA

Datorită numărului mare de accidente, dar și din cauza faptului că service-urile sunt destul de aglomerate în orice perioadă a anului, reparațiile unei mașini necesită destul de mult timp. În zilele noastre, mașina a devenit o necesitate. Fie că locuiești la țară sau la oraș, deplasarea fără mașină este destul de deficitară. Luându-se în considerare aceste aspecte, legea RCA a fost reglementată prin Norma 20/2017, articolul 25. Acesta prevede că în cazului unui accident, persoana care este partea păgubită, poate primi, gratuit, o masina la schimb atâta timp cât mașina implicată în accident se află în service. Costurile vor fi suportate de asigurarea RCA a celui vinovat.

Mașina de inlocuire este similară cu mașina avariată și se oferă atunci când vehiculul accidentat intră în service pentru remedierea avariilor.
Masina la schimb se obține de la o firmă de închirieri auto, cum este și Mașini Înlocuire Daună.

Ce este o asigurare RCA?

reparatie masina

Ce este RCA? Am ținut să punctez și acest lucru pentru că sunt suficiente persoane care omit îndeplinească această obligație legală, probabil și din neștiință.
Astfel, RCA este asigurarea prin care se asigură terții prejudiciați din cauza unui accident auto produs din vina asiguratului. Aceasta este obligatorie pentru toate persoanele fizice sau juridice ce dețin un automobil înmatriculat în România, dar și pentru persoanele care conduc în țara noastră un autoturism înmatriculat în străinătate, dar care nu este asigurat în țara de proveniență.

Scopul asigurării RCA este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba. Practic, asigurarea RCA satisfice atât interesul persoanei păgubite, cât și interesul celui care a produs accidentul.

Mai mult decât atât, asigurarea RCA are ca principal beneficiu acestă Norma reglementată care îți oferă posibilitatea unei mașini de înlocuire.

Cum poți obține o mașină de schimb?

vw polo

Lămurind toate aspectele legale, hai să vedem și practic ce trebuie să faci pentru a beneficia de o mașină de schimb.
Procesul de aplicare pentru o mașină de schimb este foarte simplu și nu îți va lua foarte mult timp. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să contactezi fie pe site, fie la numerele de telefon disponibile, compania care se ocupă de închirieri mașini. Indiferent de metoda aleasă, cazul tău va fi preluat în maximum două ore, cel puțin așa se procedează la Masini Înlocuire Daună. Acest număr de telefon este foarte important și ar fi bine să-l ai salvat în telefon pentru că niciodată un accident nu se întâmplă anunțat.
Pentru demararea procesului vor fi necesare câteva acte, și anume:

  • Nota de constatare
  • Devizul de reparație
  • Copie după certificatul de înmatriculare
  • Copie după carte de identiate
  • Copie după permisul de conducere

Toate aceste documente compun dosarul necesar pentru a primi o mașină de schimb asemănătoare cu a ta.
Aprobarea dosarului este foarte rapidă și are loc imediat ce echipa firmei primește toate documentele solicitate. Din dorința de a nu resimți lipsa mașini pentru că știm că este o necesitate, tot procesul merge foarte repede.
După ce au fost îndepliniți toți pașii și solicitarea ta a fost aprobată, urmează livrarea mașinii de înlocuire. Practic, se va stabili de comun acord locația la care mașina urmează să fie livrată, dar și ora potrivită. În momentul în care are loc întâlnirea, tu vei primi documentele de închiriere pe care va trebui să le semnezi.

interior mercedes

Dacă nu știi ce firma să alegi pentru a beneficia de acest serviciu, află că Masini Înlocuire Daună are o experiență de 10 ani în această industrie, îți oferă consultanță gratuită, o gamă de mașini de ultimă generație cu diferite specificații, astfel că tu vei avea de unde alege și parteneriate cu service-uri ce au o anumită reputație în repararea mașinilor.

În final, sper că ți-a fost util acest articol și că am reușit să lămurim toate aspectele în care informația nu era sigură, dar și ce faci in caz de accident auto. Sfatul nostru este să fii precaut și întotdeauna bine informat cu toate prevederile legale, dar și cu beneficiile pe care le ai dacă le îndeplinești!
Drumuri bune!

Categories: Consultanta

0 Comments

Lasa un comentariu:

Call Now ButtonSuna acum