fbpx

Masina de schimb

In decembrie 2016, Legea Asigurarilor a fost modificata, iar una dintre schimbari ofera proprietarilor de vehicule din Romania o facilitate foarte avantajoasa, despre care nu s-a comunicat prea mult pana acum:

 • Partea pagubita intr-un accident auto are dreptul sa primeasca, fara nici un cost, masina de inlocuire pe perioada cat vehiculul sau se afla in service, la reparat sau este dauna totala economica,
 • Aceasta masina de schimb este similara cu cea avariata si se ofera din momentul in care vehiculul avariat a intrat in service pentru remedierea avariilor.
  Sunt drepturi pe care asiguratii le au in raport cu asiguratorii, dar care sunt putin revendicate in acest moment,de aceea cunoasterea acestora trebuie sa fie un lucru foarte important.
  In primul rand, asiguratorul RCA este obligat sa se deplaseze in locatia precizata de catre pagubitul RCA pentru efectuarea constatarii daunei, indiferent de dimensiunea avariei autovehiculului (inclusiv pentru avarii minore, nu doar pentru autovehiculele avariate major, care sunt nedeplasabile).
  Asiguratorul este obligat sa efectueze constatarea daunei in locul indicat de catre pagubit, in termen de 3 zile lucratoare de la notificarea daunei.
  O recomandare pentru soferi ar fi sa isi aleaga singuri service-ul la care sa isi repare masina.
 • Service-urile partenere ale asiguratorilor sunt constranse prin contract sa accepte piesele pe principiul “cel mai redus pret” sau sa ofere discounturi uriase asiguratorilor, ceea ce afecteaza calitatea reparatiilor. Masina de inlocuire dauna poate fi folosita fara limita de km si pe intreg teritoriul tarii.
  Soferii cu masini avariate in accidente rutiere provocate de alti conducatori auto sunt indreptatiti sa ceara despagubiri de la asiguratorii RCA ai vinovatilor pentru prejudiciile financiare rezultate din lipsa de folosinta temporara a autoturismului.
  Ce trebuie sa stiti daca vreti o masina de schimb? Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a face orice demers pentru masina de schimb:
  Cine primeste si cine nu? Conform legislatiei, autovehiculele de inlocuire sunt oferite doar in cazul daunelor acoperite de RCA, nu si in cazul celor sustinute de CASCO
  Ce documente sunt necesare?
  Primul pas de urmat este incheierea formalitatilor de dauna auto rca:
 • nota de constatare
 • deviz de reparatie
 • Copii dupa Certificatul de Inmatriculare
 • Carte de Identitate
 • Permis de Conducere
  Costurile cu inchirierea sunt suportate de catre compania RCA a vinovatului, pagubitul nu achita aceasta factura.
 • Facebook: Masina Inlocuire Dauna

0 Comments

Lasa un comentariu:

Ne gasesti rapid pe Whatsapp!
Buna ziua, as vrea o masina de schimb!
Powered by