Ce faci in caz de accident?

Aţi avut ghinionul de a fi victima unui accident rutier şi pe moment nu ştiţi cum trebuie să procedaţi în astfel de situaţii? Mai ales ca adrenalina este la cote maxime, iar emoţiile depăşesc orice aşteptări, sunt persoane care ajung să se piardă cu firea şi să nu ştiu cum să procedeze în astfel de situaţii delicate, mai ales dacă accidentul s-a soldat cu victime omeneşti. Ei bine, în primul rând trebuie să încercaţi pe cât posibil să vă păstraţi calmul, indiferent de tipul accidentului şi să urmaţi următorii paşi
– Aprinderea luminilor de avarie;
– În măsura în care este posibil, vehiculul trebuie mutat în cazul în care acesta împiedică traficul;
– Aşezarea triunghiurilor de presemnalizare la minim 30 de metri de la locul accidentului;
– Acestea trebuie să fie vizibile de la 100 metri;
– Feriţi-vă cât puteţi de mult de celelalte vehicule aflate în trafic;
– Constatarea daunelor.


Constatarea amiabilă
Următorul pas este completarea constatării amiabile, de către ambele părţi. Să vedem în continuare ce este constatarea amiabilă.
Constatarea amiabilă de accident este un document cu valoare juridică eliberat de către asiguratori (un singur formular) în momentul încheierii unei asigurări, şi este fără doar şi poate documentul necesar în cazul în care vreţi să obţineţi aprobarea pentru o maşină înlocuitoare pe perioada reparaţiilor plătită de către asiguratorul vinovat.

Este recomandabil să păstraţi formularul de constatare amiabilă mereu la îndemână, deoarece acesta trebuie completat în momentul unui incident. Formularul de constatare amiabilă are ca rol prezentarea explicită a circumstanțelor incidentului și nu stabilește vinovăția. După completare, formularul se predă asiguratorului care va decide căruia dintre conducătorii auto îi aparține responsabilitatea.

După obţinerea documentelor aferente şi după ce maşina dumneavoastră a ajuns la service, aveţi posibilitatea de a contacta compania masinainlocuiredauna.ro care vă oferă posibilitatea de a obţine o maşină temporară care va fi plătită de asiguratorul persoanei care a produs dauna.
Să vedem care sunt procedurile aferente pentru a putea obţine o maşină de schimb.
– Aveți posibilitatea de a completa formularul online, sau puteți oricând suna la numărul de telefon afişat pe site;
– Trebuie să aveți aprobarea cererii după primirea documentelor aferente;
– Trebuie să predați maşina înlocuitoare;
– Monitorizarea şi consultanţa este absolut necesară;
– Trebuie sa preluați maşina dumneavoastră reparată. După ce maşina dumneavoastră a fost reparată, veți fi anunțați când trebuie să mergeţi să luaţi maşina, şi să o predaţi pe cea oferită de firmă, la acelaşi service, unde va fi preluată de către aceştia;
– Ultimul pas este să recepţionați plata închirierii pentru masina de inlocuire temporară.


1 Comment

Lasa un comentariu:

Ne gasesti rapid pe Whatsapp!
Buna ziua, as vrea o masina de schimb!
Powered by