Accident auto RCA- Dezastru in piata de asigurari
Accident auto RCA- Dezastru in piata de asigurari

Este o situatie critica pe piata asigurarilor, numarul de reclamatii venite la ASF de la clienti companiilor de asigurari de pe piata a crescut drastic. O mare parte din aceste reclamatii sunt asupra asigurarilor RCA obligatorii pentru soferii din Romania, tot odata principala sursa de venit a companiilor de asigurari. La nivel European, Romania, declara un record negativ din acest punct de vedere.

Desi autoritatile declara o situatie linistitioare, Romania ocupa unul din primele locuri la capitolul reclamatii primite de Autoritatea de Supraveghere financiara de la pagubiti RCA nemultumiti de tratarea si rezolvarea problemelor intampinate. Aceste date au fost furnizate de Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Intereselor Consumatorilor, fruntasa in piata de profil pe acest domeniu.
Toate aceste lucruri se intampla in ciuda numarului de contracte RCA de 14 ori mai mic fata de Germania spre exemplu, iar parcul auto este si el de opt ori mai mic. Nivelul de satisfactie certificat de APCONS arata ca am ajuns la cel mai scazut nivel in ultimii 30 de ani.

Te mai poate interesa si: Masina de Inlocuire in caz de accident

Dupa aceste intamplari Autoritatea de Supraveghere Financiara a incercat sa ia unele masuri. Aplicand o sanctiune catre City Insurance iar catre Euroins un avertisment, APCONS felicita initiativa abordata dar atrag atentia ca aceste sanctiunii trebuiesc continuate pana la un procent favorbail al diminuarii reclamatiilor venite catre asiguratorii RCA

Te mai poate interesa si: Masina de Schimb, un drept, nu un moft!

Pe de alta parte beneficiul oferit de companiile de asigurari, de care multa lume nu stie este acela al „Lipsei de folosinta”, mai pe scurt daca ai fost lovit in trafic iar masina ta necesita reparatii minore sau majore, tu ca si pagubit, ai dreptul la o masina de schimb pe intreaga durata a reparatiei masinii tale.

In cazul in care ai fost lovit in trafic poti aplica pentru o masina de inlocuire chiar la noi pe site iar un consultant te va prelua in mai putin de 2 ore indiferent de ora cand ai aplicat!


1 Comment

Lasa un comentariu:

Ne gasesti rapid pe Whatsapp!
Buna ziua, as vrea o masina de schimb!
Powered by