accident in trafic

Astazi, din cauza numarului din ce in ce mai crescut de masina din Romania si din cauza infrastructurii (atat din orase, dar si din afara acestora), accidentele rutiere se pot intampla oricand. Practic, foarte putini sunt soferii care conduc zilnic si care nu au fost loviti cel putin o data. Sunt unele situatii in care oricat de bun sofer ai fi, nu poti evita un accident.

Avand in vedere ca service-urile sunt destul de aglomerate si uneori reparatiile necesita destul de multa munca pentru ca totul sa iasa perfect, probabil te intrebi ce poti face in situatia in care va trebui sa lasi masina in service cateva saptamani, avand in vedere ca aceasta poate fi o necesitate pentru tine, nu un moft.

In acest caz, daca nu esti vinovat de accident, poti beneficia gratuit de o masina de inlocuire! Aceasta va fi platita de RCA-ul soferului vinovat si tu o vei putea folosi pe toata durata cat autoturismul personal se va afla in service.

Procesul de aplicare

Procesul de aplicare pentru o masina de schimb este foarte simplu si nu iti va consuma foarte mult timp. Tot ce ai de facut este sa urmezi pasii pe care o sa ii prezentam in continuare.

In primul rand, va trebui sa ne contactezi apeland unul dintre numerele de telefon regasite pe site-ul companiei sau online, completand formularul de pe site. Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a ne contacta, in mai putin de doua ore iti vom prelua cazul. Va fi nevoie sa transmiti cateva acte pentru demararea intregului proces.

Care sunt actele de care ai nevoie?

Pentru a beneficia de o masina de inlocuire gratuita, sunt necesare urmatoarele acte:

  • nota constatare
  • devizul de reparatie
  • copie dupa certificatul de inmatriculare
  • copie dupa cartea de identitate si dupa permisul de conducere.

Toate aceste documente vor compune dosarul pentru primirea unei masina similare cu a ta.

Imediat ce echipa primeste toate documentele solicitate, aprobarea va fi foarte rapida, astfel incat tu sa nu resimti lipsa confortului oferit de catre un autoturism.

Dupa ce toti pasii au fost indepliniti si solicitarea ta a primit unda verde, urmeaza livrarea propriu-zisa a masinii de inlocuire. In acest sens, vom stabili de comun acord locatia unde iti vom livra masina si ora potrivita pentru tine. In momentul in care ne vom intalni, vei primi documentele de inchiriere pentru a le citi si pentru a le semna.

Care este legea in baza careia poti primi o masina la schimb?

Datorita politei RCA poti avea anumite beneficii, si anume, poti primi in schimbul masinii avariate, o masina de inlocuire gratuita, identica sau similara cu cea care se va afla in service. In cazul unui accident rutieri care nu a fost provocat de catre tine, poti beneficia de Norma 20/2017.

lege masina la schimb

ARTICOLUL 25
Lipsa de folosință

(1) Prejudiciile reprezentând consecința lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia, sunt stabilite:
a) pe baza documentelor justificative din care rezultă costurile de înlocuire temporară a vehiculului avariat cu un vehicul de o clasă similară ori inferioară, închiriat de la entități autorizate cu acest obiect de activitate; sau
b) pe baza documentelor justificative din care rezultă costurile privind transportul zilnic suportate de către persoana prejudiciată, fără ca acestea să poată depăși costurile prevăzute la lit. a).


(2) Perioada maximă pentru calcularea lipsei de folosință este:
a) perioada de indisponibilitate a utilizării vehiculului avariat ca urmare a stării tehnice, inclusiv în situația în care asigurătorul RCA efectuează cercetări suplimentare, și se calculează de la momentul efectuării constatării avariilor și introducerii vehiculului în reparație;
b) perioada cuprinsă între data constatării avariilor și data înaintării ofertei de despăgubire, în situația daunei totale economice.


(3) Neefectuarea constatării din culpa asigurătorului RCA, în termenul prevăzut la art. 18 alin. (4), îndreptățește persoana prejudiciată să solicite plata despagubirii pentru lipsa de folosință, din momentul depășirii termenului de constatare până la data efectuării acesteia.


(4) În cazul reparației vehiculului avariat, perioada maximă de indisponibilitate reprezintă timpul normal de reparație transformat în zile de lucru prin împărțirea la patru a timpului normat de reparație, la care se adaugă orice întârziere nejustificată cauzată de către asigurătorul RCA.

De ce sa apelezi la noi?

Probabil te intrebi care sunt criteriile pe care le vei folosi pentru a alege cea mai buna firma care sa iti ofere o masina la schimb. Este dreptul tau sa te interesezi si sa alegi cea mai buna oferta de pe piata. In cazul in care nu te-ai hotarat deja, in continuare iti vom prezenta cateva dintre motivele pentru care sa apelezi cu incredere la masinainlocuiredauna.ro.

masina de schimb in caz de accident auto

Consultanta gratuita

In cazul unui proces precum reparatia unei masina (sau declararea dauna totala a acesteia) si inlocuirea temporara a masinii cu una de schimb, vei avea nevoie de consultanta pentru a sti exact ce pasi trebuie sa urmezi, ce acte sunt necesare si sa stii in timp real care este statusul reparatiei masinii tale. Intrucat iti oferim si consultanta gratuita, nu trebuie sa iti mai faci griji pentru termenul finalizarii reparatiei. Dupa finalizarea reparatiilor autoturimului personal ne poti preda autoturismul foarte simplu. De obicei la service cand mergi sa-ti ridici masina care ti-a fost reparata datorita daunei cauzata de coliziune. Daca masina ta este dauna totala, indata ce primesti oferta de despagubire ne deplasam pentru a-ti prelua masina la schimb.

Nici un cost (timp sau bani): compania se ocupa de recuperarea banilor de la pagubit

Plata catre noi a inchirierii unei masini de inlocuire nu o vei face tu. Daca nu esti vinovat de producerea accidentului, plata se va efectua de catre compania de asigurari a soferului vinovat.

Este un beneficiu major pe care compania îl oferă celor aflaţi într-o astfel de situaţie având în vedere faptul că, la ora actuală maşina este realmente o necesitate şi nu un moft cum consideră multe persoane. Este un serviciu de care poate beneficia orice persoană care a fost victima unui accident rutier, în urma căruia s-a ales cu avarierea maşinii, oriunde pe teritoriul ţării.

Peste 10 ani de experienta

Masina de Schimb este mereu la dispoziţia dumneavoastră, întrucât de mai bine de 10 ani de activitate în domeniul daunelor auto s-au dăruit să satisfacă nevoile şi dorinţele clienţilor, astfel încât oferă posibilitatea persoanelor care au fost victime ale unor accidente rutiere să beneficieze de o maşină similară celei care a fost avariată în perioada în care maşina personală se afla într-un service.

Masini de ultima generatie si diferite capacitati astfel incat sa-ti asiguram un serviciu complet

Flota noastra este in continua crestere pentru a acoperi majoritatea tipurilor de autoturisme de pe piata. Incercam sa iti punem la dispozitie un autoturism dintr-o clasa similara cu a ta sau chiar la fel. Nu se poate inchiria pe mai putin de o zi, perioada in care masina ta se afla in service.

  • Livrarea la domiciliu, la locul accidentului, la locul de munca sau la service.

Pentru a primi masina la schimb, o sa te contactam si o sa stabilim de comun acord locatia de livrare, moment in care primesti si documentele de inchiriere pentru a le citi si a semna.

  • Un vehicul curat si bine prezentat;

Cu noi, ai siguranta ca vei primi intotdeauna un vehicul curat si bine prezentat. Stim cat de important este acest aspect, asa ca nu facem rabat la calitate.

audi a4 la schimb

Lucram cu peste 10 service-uri de incredere unde poti repara masina

Daca nu stii unde ai putea sa iti repari masina in timp util si in cele mai bune conditii, iti sta la dispozitie. Nu trebuie sa duci masina ta avariata intr-un service ales aleator, iti oferim consultanta gratuita si te repartizam, in functie de nevoi la unul dintre cei 12 parteneri colaboratori ai nostri de care vei fi absolut multumit.

Intrebari frecvente

Când se livrează autovehiculul de schimb?
Masina se poate livra in aceeasi zi in care completezi formularul nostru online sau ne contactezi telefonic, daca ai toate actele in regula!

Cât timp poate fi folosită mașina de înlocuire?
Masina de inlocuire, asa cum spune si legea, poate fi folosita dupa un calcul simplu: numarul total de ore de manopera inscrise in deviz, impartit la 4. Deci, pentru 4 ore de manopera pentru masina ta rezulta o zi de inchiriere.

Trebuie să duc mașina într-un anumit service?
Nu, iti poti alege singur service-ul unde sa iti repari propria masina. Daca nu esti hotarat sau daca vrei ca lucrurile sa mearga mai repede, fie in functie de nevoile tale, te putem repartiza la unul din cei 12 parteneri ai nostri.

Contează unde are vinovatul polița RCA?
Nu are deloc importanta, atata timp cat societatea care a emis RCA-ul este pe teritoriul Romaniei!

Ce documente sunt necesare pentru solicitarea unei mașini de înlocuire?
Documentele necesare sunt: nota de constare, devizul de reparatie, copie după certificatul de inmatriculare, copie după cartea de identitate și după permisul de conducere.

Beneficiez de mașina de înlocuire și dacă repar mașina pe dosar de Casco?
Din pacate NU. Dupa noul regulament se pot folosi masinile de schimb doar in cazul unui dosar de dauna RCA.

Calcul dauna totala rca - masina de inlocuire

Ce este polita RCA?

Asigurarea RCA este o asigurare auto obligatorie pe teritoriul Romaniei, prin intermediul careia tertii prejudiciati in urma unui accident auto (produs din vina unui conducator auto asigurat) vor primi despagubiri pentru daunele materiale, vatamarile corporale si/sau decesul unei persoane decedate in accident.

Polita RCA este obligatorie pentru toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse inmatricularii/inregistarii in România. Asigurarea RCA foloseste atat tertului pagubit, dar si celui care a produs pabuga, ajutandu-l astfel sa evite plata personala a unor sume considerabile pentru daunele produse.

Formularul de constatare amiabila

Asa cum iti spuneam mai sus, in cazul unui accident auto fara victime, in care sunt implicati doar doi soferi, ai posibilitatea de a incheia o Constatare Amiabila. Pentru ca aceasta sa fie valabila, ambii soferi trebuie sa completeze un formular de Constatare Amiabila. Acesta este un formular cu doua pagini autocopiative, ambele cu valoare juridica.

Scopul acestui formular este de a obtine informatii privind imprejurarile producerii accidentului si nu stabilirea pe loc a vinovatiei (acest lucru va fi stabilit de asiguratorii RCA ulterior).

Se completeaza un singur formular, iar fiecarui sofer ii va reveni o foaie din acesta, pentru a-l depune la firma de asigurari.

In incheiere, speram sa gasesti utile toate aceste informatii despre cum poti obtine o masina de schimb gratuit, in cel mai scurt timp posibil, avand in vedere traficul din Bucuresti si faptul ca oricand iti poti gasi masina lovita in parcare sau poti sa fii lovit cand te astepti mai putin.

Categories: Consultanta

0 Comments

Lasa un comentariu:

Call Now ButtonSuna acum