Dacă din nefericire aţi fost victima unui accident rutier major, în urma căruia maşina dumneavoastră a fost avariată total, trebuie în primul rând să vă păstraţi calmul, că verificaţi dacă accidentul s-a soldat cu sau fără victime omeneşti. În funcţie de gravitatea situaţiei să încercaţi să mutate maşina astfel încât să nu încurce circulaţia şi să semnalizaţi accidentul cu ajutorul triunghiurilor semnalizatoare.

Următorul pas este să completaţi constatarea amiabilă, de către ambele părţi, document necesar pentru că dumneavoastră să puteţi beneficia de reparaţia maşinii pe asigurarea celui care a provocat accidentul. Să vedem în continuare ce este această constatare amiabilă.

Despre formularul de constatare amiabilă

Constatarea amiabilă este un act cu valoare juridică, act eliberat de către asiguratorul la care avești făcută polița (un singur formular pentru fiecare persoană) în momentul încheierii unei asigurări, şi este fără nicio îndoială documentul necesar în cazul în care vreţi să obţineţi aprobarea pentru o maşină înlocuitoare pe perioada reparaţiilor plătită de către asiguratorul vinovat. Însă despre acest lucru vom vorbi în cele ce urmează.

Este recomandat să păstraţi formularul de constatare amiabilă mereu la îndemână, deoarece este necesară completarea acestuia la momentul incidentului. Formularul de constatare amiabilă prezintă în mod explicit și detaliat circumstanțele incidentului, dar nu are rolul de a stabili vinovăția. După completare, formularul se predă asiguratorului care va decide cine este responsabil de producerea accientului.

În condiţiile în care în urma analizelor efectuate se dovedeşte că dumneavoastră sunteţi nevinovat, următorul pas este de a stabili valoarea necesară pentru reparaţia maşinii. Dacă accidentul a fost major şi vi se comunica, că aţi primit dăuna totală, atunci agenţiile de asigurări vă vor oferi suma pe care o vor stabili în prealabil în ceea ce priveşte dăuna totală economică.

Dumneavoastră aveţi posibilitatea de a alege cum vreţi să reparaţi maşina, fie de către un service autorizat, fie în regim propriu.

Însă, pe întreaga perioadă în care maşina va fi la service cu siguranţă că veţi avea nevoie de o maşină înlocuitoare. Avem veşti bune, cu o experienta de 10 ani in domeniul asigurarilor, angajatii companiei masinainlocuiredauna.ro sunt la dispozitia ta. O companie, care vă oferă posibilitatea de a beneficia de o maşină similară cu a dumneavoastră pe întreaga perioadă în care maşina dumneavoastră se afla la service.

Pentru a beneficia de masina de schimb trebuie să urmaţi nişte paşi impuşi de către companie, paşi pe care îi puteţi afla accesând site-ul oficial al companiei. De asemenea, pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numărul de telefon afişat pe site-ul nostru.


0 Comments

Lasa un comentariu:

Ne gasesti rapid pe Whatsapp!
Buna ziua, as vrea o masina de schimb!
Powered by